Следвайте Гласове в ТелеграмРусия е готова да се върне към сделката

...
Следвайте Гласове в ТелеграмРусия е готова да се върне към сделката
Коментари Харесай

Путин: Ако Западът изпълни задълженията си по зърнената сделка, Русия ще се върне в нея

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Русия е подготвена да се върне към договорката за зърното, в случай че Западът извърши отговорностите си в нея. Това е декларирал в телефонен диалог с турския си сътрудник Реджеп Ердоган президентът на Русия Владимир Путин.

Западните медии настояват, че съветската администрация оказва напън върху Запада, изключително Съединени американски щати, за облекчение на глобите, наложени в области като заплащания и застрахователни транзакции. Ердоган също по този начин означи по какъв начин договорката е попречила на доста народи да изпитат апетит и акцентира, че Анкара желае договорката за зърно да продължи. „ За тази цел ние засилихме дипломатическите си старания през последните дни. Вярвам, че моят другар Путин, президент на Руската федерация, желае този филантропичен мост да продължи “, добави той.

Ердоган посочи смисъла на черноморската самодейност, която съгласно него съставлява " мост на мира ", осведоми Дирекцията по връзки на турското президентство, показва ТРТ-Хабер.

Миналия месец Москва прекрати присъединяване си в " зърнената договорка ". 

Спирането на действието на „ зърнената договорка “ за дълго време няма да е от изгода за никого, а най-вече ще пострадат едва развитите страни, които имат потребност от зърно, сподели Ердоган, като добави, че цените на зърното са се повишили с 15 % след прекратяването на действието на договорката за зърното.

Междувременно пресслужбата на Кремъл удостовери „ готовността на Москва да се върне към договорката за зърното, когато Западът извърши нейните условия “, осведоми ТАСС. 

Потвърдена е готовността за връщане към истанбулските съглашения, незабавно щом Западът фактически извърши всички закрепени в тях отговорности към Русия, заяви пресслужбата на Кремъл. 

Русия е решена да си сътрудничи с Турция и с други заинтригувани страни в създаването на разновидности за доставка на съветско зърно на нуждаещите се страни, сподели Путин.

Двамата са се договорили още съветският водач да посети Турция, което евентуално това ще се случи в края на август. Това заяви през днешния ден Дирекцията по връзки към турското президентство след състоялия се телефонен диалог сред двамата водачи, съобщи турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.  

От пресслужбата на Кремъл също потвърдиха, че се правят подготовки за възможна среща сред двамата водачи.

Турският държавен глава посочи по време на диалога, че не би трябвало да се подхващат стъпки за ескалация на напрежението в границите на руско-украинския боен спор, осведоми турската телевизия ТРТ-Хабер.

Ердоган благодари на съветския си сътрудник за изпратените от Русия самолети-амфибии за гасене на горските пожари в Турция. 

Турският водач също по този начин изрази удовлетворение от възходящия интерес на съветските туристи към Турция.

Президентите на Русия и Турция разискаха още развиването на търговско-икономическите връзки сред Москва и Анкара, реализирането на планове в енергийния бранш и съдействието в региона на туризма. Страните показаха удовлетворение от устойчивото повишаване на стокообмена сред страните, който в края на предходната година се удвои, оповестиха от пресслужбата на Кремъл.

Днешният телефонен диалог сред Ердоган и Путин бе десетият от началото на годината. 

Източници: " Труд ", Българска телеграфна агенция, actualno.com

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР